Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szálkásszőrú tacskó tenyésztők képes leírás - Tacskó.tlap.hu
részletek »

Szálkásszőrú tacskó tenyésztők - Tacskó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tacsko.tlap.hu » Szálkásszőrú tacskó tenyésztők
Keresés
Találatok száma - 8 db
Drótszőrű kennel

Drótszőrű kennel

Budapesttől 80 kilométerre keletre található a Mátra hegység lábánál Gyöngyös, mi itt élünk kis családommal. A mindennapi életünket legfőképpen meghatározó tényezője a kutyáink. 1995 óta foglalkozunk a német vizslákkal, kennel alapítónk a rövidszőrű szőrváltozatot képviselték, de 1998-tól fokozatosan áttértünk a drótszőrű változatra.

Idesüss szálkásszőrű tacskó

Idesüss szálkásszőrű tacskó

Családom élete közel húsz éve a kutyák körül forog, róluk szól. Nem telt el azóta nap, hogy ne ő köréjük szervezzük napjainkat. Miután a 'csodálatos hármas' -Negró óriássnaci, Balu dobi és Soma spani- itt hagyott bennünket, átnyergeltünk, úgy tűnik immár véglegesen a szálkásszőrű standard tacskókhoz.

Jokerdachs tenyészet

Jokerdachs tenyészet

2005-ben vásároltam először szálkás szörű tacskókat. Kennelünk két alapító kutyája egy normál és egy törpe méretű szuka tacskó, amelyek a Töpszli-Dapszli kennelből, az ottani tenyészet vezetőjétől származnak.

Manipulus tacskó

Manipulus tacskó

A vadásztacskó eredetét sokan, több mint ezer évben jelölik meg. Vannak, akik több ezer évvel ezelőttinek jelölik meg a mai tacskó ősét, egyiptomi őseire hivatkozva. A mai tacskó típus Németországban alakult ki. A tacskó és annak rövidszőrű fajtája német nemzeti kutyatípus, amelynek őshazája Bajorország. A mai standardot megközelítő tacskótípus a XIII. századtól ismert.

Miskolci dacos tenyészet

Miskolci dacos tenyészet

Halász Attiláné vagyok, a Miskolci Dacos Aranykoszorús tacskókennel tulajdonosa. 1993-ban kaptam az első szálkásszőrű standard tacskómat a férjemtől. Nem voltak győztes szülei, sem papírjai, de elérte, hogy a fajta szerelmese lettem.

Tengersíkvidéki kennel

Tengersíkvidéki kennel

Bemutatkozunk. Tompa Lajos vagyok. A családom: feleségem Edit, fiaink Csaba és Máté. Orosházán élünk, az alföld déli csücskében. Edit általános iskolai tanító, én matematikát, fizikát és informatikát tanítok. Csaba Szegeden bölcsésztanhallgató, Máté Hódmezővásárhelyen mezőgazdász hallgató. Gyerekkorunk óta állatok vettek körül bennünket. Jelenleg is sok élőlény van környezetünkben. Díszmadarak, halak, teknősök, madárpókok, törpenyulak, különböző rágcsálók, galambok, dísztyúkok és díszfácánok! Na és természetesen a kutyák!

Tenyészet a Magyarvadász oldalán

Tenyészet a Magyarvadász oldalán

A vadászkutyák hosszú évek óta részesei családomnak. Miután megszületett első gyermekem, csak jó idegrendszerrel bíró kutyák tartása jöhetett szóba. Így került hozzám az első szálkásszőrű standard tacskó.

Tüsöksori ugrasztó

Tüsöksori ugrasztó

A kutyák gyermekkorunk óta részesei életünknek, sokat tanultunk tőlük/általuk, és sokat köszönhetünk ezeknek a csodálatos élőlényeknek. A szálkásszőrű tacskó 2005 óta varázsolja szebbé szürke mindennapjainkat, így elhatároztuk, hogy alapítunk egy kennelt, és tenyészteni fogjuk a fajtát. Célunk, hogy kutyáink jelleme, külleme és egészsége a lehető legjobb legyen!

Tuti menü