Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tacskó linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Tacskó képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: tacsko.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 81 db
A dandie alfaja

A dandie alfaja

Erről a különleges, megragadóan kedves és bátor kutyafajtáról Walter Scott, Guy Mannering című regényében olvashatunk először (1814). Korábbi írásos emlékek is vannak, amelyekben szó van 'só-bors' és 'mustár' terrierekről, de igazán ez a regény tette ismertté a fajtát a világon

A kutya és a hőség hatása, a szőr ápolása

A kutya és a hőség hatása, a szőr ápolása

Az emlősök életben maradásának is az egyik legfontosabb feltétele, hogy szervezetük állandó hőmérsékletű legyen. Ezt biztosítja a szőrzet, illetve a bőr alatti faggyúréteg. A kutya állandó testhőmérséklete, 37.5-38.5 C° közötti értékű. Az állandó testhőmérsékletet a kutya egyfajta sajátos hőszabályozással, meleg termelése, és leadása biztosítja. Ennek megzavarása rendkívül ártalmas, káros lehet a kutya egészségére. Különösen a hőségtől szenvednek sokat a kutyák. Mivel nem izzadnak, bőrük nem válik nedvessé, hűssé az izzadságtól, így párolgás sem hűti testüket.

A Kutyatár leírása

A Kutyatár leírása

A tacskó a középkor óta ismert. Kopókból tenyésztették ki azzal a céllal melyek föld alatti vadászatra legyenek alkalmasak. Az első standardet 1879-ben adták ki és az első tacskó klub 1888-ban lett bejegyezve németországban. A tacskót 3 méretben tenyésztik: tacskó, törpetacskó és kanichen. Ezen kívül 3 szőrváltozatban: rövid, szálkás és hosszú szőrű.

A Mek lexikon leírása

A Mek lexikon leírása

Alacsony, hosszukás termetü, lőcslábu kutyafaj, mely a vadat kitartóan hajtja és a róka, borz, vidra s tengeri nyúl barlangjába is bemászik s a vadat vagy megfojtja vagy kiűzi. Bátor, verekedő természetü kutya s még a vaddisznóval is szembeszáll. A tacskó szine rendesen fekete, sárgásbarna lábakkal, de van sárgás és szürkés szinü tacskó is.

A szálkásszőrű tacskó

A szálkásszőrű tacskó

A kutyával való közös életünk 1999. szeptemberében kezdődött. Akkor költöztünk lakóhelyünkön családi házas övezetbe. A fiam kérése volt, hogy egy házőrző kutyát vegyünk, hosszas gondolkodás, családi tanácskozás után egy Mancsi névre hallgató németjuhász mellett döntöttünk. Nagyon jó döntés volt, mert a családunk első igazi kutyája nagyon jó házőrzőnek, családcentrikusnak bizonyult. Egy éves korában pont a születésnapjára kapta meg játszótársnak az akkor 10 hetes szálkásszőrű tacskó fiút, aki a Rambi nevet kapta. Rá egy hónapra a sors megajándékozott bennünket egy 3 hónapos welsh terrier kiskutyával, akit Szandinak hívnak.

A tacskó ápolása

A tacskó ápolása

Kedvenced egészségére hoztuk létre ezt az internetes állatpatikát, amellyel két fontos célunk és elképzelésünk valósul meg. Egyrészt a több, mint húsz éves állatorvosi tapasztalataink alapján - 'az egértől az elefántig'- kérdéseidre tanáccsal szeretnénk szolgálni, másrészt kedvenced hosszú, egészséges életéhez gyógyszereket, táplálékokat, vitaminokat és egyéb kiegészítőket érhetsz el kényelmesen.

A tacskó fertőtlenítése

A tacskó fertőtlenítése

Baktericid, virucid, fungicid hatású készítmény. Korszerű csomagolású, bőrkímélő, széles hatású fertőtlenítőszer. Alkalmazási területek: kutyák, macskák bőrének gombás, bakteriális fertőzései esetén fürösztésre.

A tacskó jellemző betegsége

A tacskó jellemző betegsége

Fiatal kutyákban (kb. 1 éves korig) okozhat gyakran halálos kimenetelű bélgyulladást. Ilyenkor a kutyák bágyadtak, étvágytalanok, lázasak és a vizet is visszautasítják. Súlyos, nehezen csillapítható hányás, hasi fájdalmak, súlyos fokú elesettség és nagyon erős hasmenés jellemzi. A hasmenés véres és rendkívül bűzös.

A tacskó története

A tacskó története

A kicsi, rövid lábú vadászkutya leírását már a középkorból ismerjük, képe is fennmaradt sok gobelinen, festményen, faragáson és később fényképen is. A mai értelemben vett tacskóról a XIX. század vége óta lehet beszélni, amikor elkezdődött a standardot felépítő fajtatenyésztés, majd érvénybe lépett a fajta standardje, amely minden egyes példány számára azonos megjelenést ír elő.

Hirdetés
A tacskóbénulás betegsége

A tacskóbénulás betegsége

A köznyelvben tacskóbénulásnak nevezett betegség tulajdonképpen porckorongsérvet jelent. A nevével ellentétben nem csak tacskóknál fordul elő, hanem gyakori más hosszú gerincoszlopú, rövid lábú fajtáknál is. Ilyen a francia bulldog, a törpe uszkár, a pekingi palotakutya, vagy a cocker spániel. Ezeknél a fajtáknál a gerinccsigolyák közötti porckorong hamar kezd öregedni és a nagy igénybevétel miatt a porc egy része becsúszik a gerinccsatornába és a gerincvelőt összenyomja. A leggyakrabban valóban tacskóknál fordul elő, szinte minden tacskónál enyhébb vagy súlyosabb fokban jelentkezik ez a probléma. A csigolyák közti porckorong a gerincoszlop rugalmasságáért felelős, de fontos szerepe van a csont nedv-és tápanyagkeringésének fenntartásában is. A kutyák korának előrehaladtával a gerincoszlop haránt irányú mozgatása (farokcsóválás) illetve hajlítása (lépcsőzés, ugrálás) miatt károsodik a porc. Ezeknél a mozdulatoknál a csigolyákra nagy nyomás hárul, ez okozza a porc sérülését. A porc veszít nedvességtartalmából, ezért tömörré válik és később apró darabokra mállik szét. A sérv leggyakrabban az utolsó mellkasi és az első ágyéki csigolya között alakul ki. Ritkábban a nyaki csigolyáknál is előfordul. A betegség jelentkezhet hirtelen, de lassan, fokozatosan is kialakulhat. A hideg idő, a sok lépcsőzés, az ágyra való felugrálás, megnöveli a betegség kialakulásának valószínűségét.

A tacskókopó alfaja

A tacskókopó alfaja

Kis termetű, hosszú testű, apró lábú, a tacskóra hasonlító kutya. Feje elhegyesedő. Szeme világos vagy sötét gesztenyebarna, füle lelóg. Törzse hosszú és izmos. Mellső végtagjai kissé görbék, vastag csontozatúak, hátulsó lábai izmosak, valamivel hosszabbak, mint a mellsők. Farkát általában vízszintesen tartja. Szőrzete elég hosszú, sűrű, kemény. Színe fekete, világosbarna rajzolattal, vörösesbarna vagy aranyvörös.

A vadászkutyák (tacskó, vizsla) viszonya

A vadászkutyák (tacskó, vizsla) viszonya

Elgondolkodtál már azon, mennyi féle érdekes kutyafajta létezik? Előfordult már, hogy láttál az utcán egy olyan kutyát, amilyet majd te is szeretnél egyszer, ám nem tudtál rájönni, melyik fajtához tartozik? Rövid ismertetőnkkel ezen a problémán fogunk segíteni!

AEGON biztosítások - Kisállat biztosítás kutyára, macskára

AEGON biztosítások - Kisállat biztosítás kutyára, macskára

Kisállat biztosítást keres? Nálunk jó helyen jár! Kutya-macska kisállat biztosítás fajtatiszta és keverék kedvencekre is! Kedvence ugyanúgy megbetegedhet, vagy történhet vele baleset, mint Önnel, ezért fontos, hogy ne érjék váratlanul a különböző események. Gondoljon kutyája, macskája jövőjére, hogy ne az anyagi körülményeken múljon kedvence felépülése! Kisállat biztosításunk nemcsak az orvosi költségeket téríti meg, hanem a kedvence okozta vagyoni károkat is. Nincs fajtakizárás, így az AEGON-nál már valamennyi fajtára megkötheti a kisállat biztosítást!

Állateledeláruház

Állateledeláruház

A megfelelő táplálás az egyik legfontosabb tényező az állatok kiváló egészségi és fizikai állapotának megőrzése szempontjából. Mind a táplálkozási szakértőknek, mind az állatorvosoknak az a meggyőződésük, hogy kizárólag az olyan eledel lehet megfelelő a kutyák számára, amely egyedi adottságaikat is fegyelembe veszi: méretüket, életkorukat és fizikai állapotukat.

Állati fincsi kutyakellékek

Állati fincsi kutyakellékek

Az áruházunkba érkezett, ahol kedvencének válogathat eledel- és felszerelés-kínálatunkból. A baloldalon lévő kategóriákból kiválaszthatja a kívánt menüpontot. Az almenükben lévő linkek közül választhat, és arra kattintva léphet tovább a képes katalógusunkba.

Állatszőr-igazító

Állatszőr-igazító

Ha tele a lakás folyton cica- és kutyaszőrrel és akármennyit takarít, kilátástalan, hogy szőrmentes legyen a kanapé... Amire szüksége van nem más, mint a FURminator! Nyom nélkül szünteti meg az állattartás nyomait.

Az Aranyos tacsik leírása

Az Aranyos tacsik leírása

Kis termertük jóvoltából a föld alá is követni tudják ellenfelüket. A19. sz. vége felé tenyésztették ki a törpetacskókat. Mindegyik tacskó, de kiváltképpen a rövid szőrű fajtája igen eleven, jó házörző.

Tuti menü