Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A tacskó egészségéért - Budapest képes leírás - Tacskó.tlap.hu
részletek »

A tacskó egészségéért - Budapest - Tacskó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tacsko.tlap.hu » A tacskó egészségéért - Budapest
Keresés
Találatok száma - 16 db
A kutya és a hőség hatása, a szőr ápolása

A kutya és a hőség hatása, a szőr ápolása

Az emlősök életben maradásának is az egyik legfontosabb feltétele, hogy szervezetük állandó hőmérsékletű legyen. Ezt biztosítja a szőrzet, illetve a bőr alatti faggyúréteg. A kutya állandó testhőmérséklete, 37.5-38.5 C° közötti értékű. Az állandó testhőmérsékletet a kutya egyfajta sajátos hőszabályozással, meleg termelése, és leadása biztosítja. Ennek megzavarása rendkívül ártalmas, káros lehet a kutya egészségére. Különösen a hőségtől szenvednek sokat a kutyák. Mivel nem izzadnak, bőrük nem válik nedvessé, hűssé az izzadságtól, így párolgás sem hűti testüket.

A tacskó jellemző betegsége

A tacskó jellemző betegsége

Fiatal kutyákban (kb. 1 éves korig) okozhat gyakran halálos kimenetelű bélgyulladást. Ilyenkor a kutyák bágyadtak, étvágytalanok, lázasak és a vizet is visszautasítják. Súlyos, nehezen csillapítható hányás, hasi fájdalmak, súlyos fokú elesettség és nagyon erős hasmenés jellemzi. A hasmenés véres és rendkívül bűzös.

Duovet

Duovet

Praxisunk egy modern, kizárólag kisállatok ellátására irányuló állatorvosi rendelö, amelyet a tulajdonosok és kedvenceik igényeit maximálisan figyelembe véve hoztunk létre. Az alábbi néhány kép a praxis különböző részeit mutatja be.

Ebcsont beforr

Ebcsont beforr

2008 nyarán megnyílt zuglói (XIV. kerület) Állatorvosi Rendelőnkben szeretettel várunk minden kutyát, cicát, tengeri malacot, nyulat, görényt, teknőst, papagájt és hörcsögöt. Nagy hangsúlyt fektetünk a teljes körű belgyógyászati ellátásra, ezen kívül ultrahangos szakrendeléssel , endoszkópos vizsgálati lehetőséggel várjuk pácienseinket.

Erzsébetváros

Erzsébetváros

Ezt az oldalt azért hoztuk létre, hogy a gazdik időben felismerhessék az esetleges betegségeket. Fontos, hogy időben orvoshoz kerüljön mert a késlekedés az állat életébe kerülhet. Gond esetén hívjon minket!

Felsőzöldmál, Buda

Felsőzöldmál, Buda

Munkám során igyekszem minél jobb és közvetlenebb kapcsolatot kialakítani a gazdikkal, így a kezelések, oltások, műtétek, szóval a mindennapi munka során is sokkal gördülékenyebben mennek a dolgok. 1993 óta segítek az elárvult, kidobott, megunt, beteg, otthontalan macskák megmentésében, kezelésében, és támogatom azoknak az elszánt macskavédő-macskabarát hölgyek áldozatos munkáját, akik hihetetlen sokat segítenek ezeknek a szegény állatoknak. Róluk a macskavédők arcképcsarnoka c. fejezetben olvashatnak.

Graf doktor

Graf doktor

Kedvenced egészségére hoztuk létre ezt az internetes állatpatikát, amellyel két fontos célunk és elképzelésünk valósul meg. Egyrészt a több, mint húsz éves állatorvosi tapasztalataink alapján - 'az egértol az elefántig'- kérdéseidre tanáccsal szeretnénk szolgálni, másrészt kedvenced hosszú, egészséges életéhez gyógyszereket, táplálékokat, vitaminokat és egyéb kiegészítőket érhetsz el kényelmesen.

Lőrinci Állatorvosi Rendelő

Lőrinci Állatorvosi Rendelő

A Wlassics Gyula 58. szám alatt már több évtizede folyik állatorvosi tevékenység. A rendelő mai épületét Dr. Magyar Zoltán állatorvos építtette 2000-ben. 2008-ban kisebb átalakítást végeztünk, melynek köszönhetően már 3 helyiségben tudunk egy időben betegeket fogadni, valamint egy jól felszerelt műtő és egy röntgen helyiség is a betegellátás szolgálatában áll.

Pharma klinika

Pharma klinika

A Pharma Klinika Kft. 1998-ban hozta létre a Csepeli Állategészségügyi Központot. Tulajdonosa, dr. Nándorfi Zoltán kisállatklinikus szakállatorvos már ezt megelőzően is évek óta Csepelen praktizált. A Központ célja - már a neve is mutatja - magas színvonalú, teljeskörű állategészségügyi szolgáltatás biztosítása. Az állattartó gazdik így praktikusan mindent egy helyen megtalálnak kedvenceik számára, ami a betegségeik gyógyításával illetve megelőzésével, valamint táplálásukkal és tartásukkal kapcsolatos.

Hirdetés
Rex kórház

Rex kórház

Két égetnivaló kutya és egy dölyfös macska gazdijaként őszintén vallom, hogy akinek nincs a családjában valamilyen társállat, annak az élete sokkal sivárabb. Hol is találhatnánk ideálisabb társbérlőt mint egy hűséges kutya vagy egy hízelkedő macska, vagy akár csak egy csivitelő papagáj, akik folyamatosan odaadó szeretetükről biztosítanak minket. függetlenül attól, hogy van-e időnk rájuk, és szinte soha nincsenek rossz napjai. Ahhoz azonban, hogy ez a társbérlet tartós és kiegyensúlyozott szeretetkapcsolattá váljon, a gazdának is kell tenni. Sokan mégsem számolnak azzal, hogy a társként tartott állatoknak komoly igényei vannak, melyek kielégítése az állattartó erkölcsi kötelessége. Az állat jó gazda gondosságával történő ellátása többek között magában foglalja a megfelelő táplálást, gondozást, a rendszeres állatorvosi ellátást, a megfelelő mozgáslehetőség biztosítását, illetve a nem kívánt szaporulat megelőzésére szolgáló ivartalanítást.

Sangui vet

Sangui vet

Laboratóriumunk 1997-óta végzi diagnosztikai feladatát a Budapesti Állatkórház (1135. Budapest, Lehel út.43.) területén. A kórházban, eredményes együttműködés keretében történik a klinikai munka, belgyógyászati, sebészeti beavatkozások, és egyben a kiegészítő vizsgálatok is, így a laboratóriumi diagnosztika is. A műszeres diagnosztikát ultrahang, EKG vizsgálatokat dr. Vrabély Tamás végzi.

Szent Bernát rendelő

Szent Bernát rendelő

A Szent Bernát Pestimrei Kisállat-ambulancia 1992. májusában nyílt meg jelenlegi működési helyén, ezzel a legrégebbi magánállatorvosi rendelők közé tartozik Budapesten. A kezdeti délelőtti és délutáni rendelési idő jelentősen kibővült, egész napossá vált. Az elmúlt évek a folyamatos fejlesztés jegyében teltek, mind az alapterület nagyságát, mind a szolgáltatások körét tekintve.

Szent István Egyetem, Állatorvos-tudományi Kar

Szent István Egyetem, Állatorvos-tudományi Kar

Ambuláns betegellátás - Egynapos kivizsgálás A szakrendelés keretében elsősorban állatorvosi beutalóval érkező betegeket fogadunk. Előre egyeztetett időpontban a beteg kutyákat és macskákat az általános belgyógyászatban és egy-egy szűkebb szakterületen rendkívül jártas és tapasztalt 'szenior' állatorvosaink vizsgálják. Kedvencét egy napra felvesszük kórházunkba, és ezalatt elvégezzük az összes szükséges és lehetséges vizsgálatot.

Szent Korona rendelő

Szent Korona rendelő

Rendelőben kutyák macskák teljeskörű ellátása mellett különös figyelmet fordítunk a vadászgörények, nyulak és kisrágcsálók gyógyítására és műtéteire is. Mindig a legjobb minőségű vakcinákat használjuk, figyelembe véve az állat tartási helyére jellemző fertőzéseket, oltási programunkat egyedileg meghatározva.

Tacskó S.O.S.

Tacskó S.O.S.

Miért érdemes örökbe fogadni? Az elején le kell szögezni: a tacskó fajtamentés nem kíván konkurenciája lenni a minőségi tenyésztőknek, akik mind a tenyésztésre, kiállítási karrierre alkalmas kölyköket, mind pedig a tenyésztésre alkalmatlan, hobbi kölyköket megfelelően szűrt módon, a gazdijelöltek ellenőrzésével adja gazdához. Aki tenyészteni szeretne, annak elengedhetetlen, hogy körültekintően válasszon maga mellé kutyát, és fontos ez azoknak is, akik ugyan hobbi célra keresnek társat, de szeretnék tudni, hogy milyen felmenőktől, milyen körülmények közül kerül hozzá a kisállat, így arra is lehet következtetni, hogy milyen karakterjegyeket hordoz majd magán.

Újpesti állatorvosi rendelő

Újpesti állatorvosi rendelő

Az Újpesti Állatorvosi Rendelő (ÚÁR) Budapest egyik legrégebbi, és Újpest legrégebbi ilyen jellegű intézménye. Az állatgyógyászati tevékenységet 1980-ban kezdtem el a mai rendelő közvetlen szomszédságában lévő apró helységben. 1996 óta egy lényegesen negyobb, jobban felszerelt rendelőben végezzük a gyógyító munkánkat.

Tuti menü